tag:blogger.com,1999:blog-5436005510281990957.post7021820134408861123..comments2024-03-27T20:59:46.106+01:00Comments on Domowe ciasta i obiady: Ciasto "Pokusa"http://znowcosupieklam.blogspot.com/http://www.blogger.com/profile/17690626675023630830noreply@blogger.comBlogger11125tag:blogger.com,1999:blog-5436005510281990957.post-49165043415881515482016-06-18T22:43:31.033+02:002016-06-18T22:43:31.033+02:00Zrobione i siedzi w lodówce.Wierzch udekorowałam r...Zrobione i siedzi w lodówce.Wierzch udekorowałam raffaello i wiórkami kokosowymi.Wygląda obłędnieAnonymoushttps://www.blogger.com/profile/14051910724811883642noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5436005510281990957.post-54989265735068015692014-05-12T20:04:08.218+02:002014-05-12T20:04:08.218+02:00Kakao gorzkie:)Kakao gorzkie:)http://znowcosupieklam.blogspot.com/https://www.blogger.com/profile/17690626675023630830noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5436005510281990957.post-35882206490670680922014-05-12T11:05:58.242+02:002014-05-12T11:05:58.242+02:00Kakao ma być gorzkie, ciemne?Kakao ma być gorzkie, ciemne?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5436005510281990957.post-1045742964338490202014-05-12T08:34:05.625+02:002014-05-12T08:34:05.625+02:00Myślę , że warto je na godzine, dwie włożycć do za...Myślę , że warto je na godzine, dwie włożycć do zamrażarki- galaretka wtedy szybciej stężeje. Żelatynę dodajemy ciepłą, potem lekko studzimy polewę( ja wstawiam na chwilę do miski z zimną wodą i mieszam- gdy widzę,że gęstnieje -polewam nią ciasto). Ja dałam 4 łyżki masła. Na pewno Pani się uda! Proszę dać znać jak wyszło:) Pozdrawiam:))http://znowcosupieklam.blogspot.com/https://www.blogger.com/profile/17690626675023630830noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5436005510281990957.post-25822588093185010052014-05-11T09:20:10.708+02:002014-05-11T09:20:10.708+02:00Jeśli dodam świeże truskawki to też mogę je przed ...Jeśli dodam świeże truskawki to też mogę je przed nałożeniem potrzymać w zamrażarce? Jeszcze raz odnośnie tej żelatyny czy ja ją rozpuszczę w gorącej wodzie to później ma być całkowicie zimna żeby ją dodać do reszty składników na polewę? A Pani w jakich proporcjach to masło daje? Nie chcę czegoś zepsuć...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5436005510281990957.post-36727051576441468112014-05-10T18:45:53.688+02:002014-05-10T18:45:53.688+02:001. Jasne - szybciej się ubiją
2, Małe opakowanie
3...1. Jasne - szybciej się ubiją<br />2, Małe opakowanie<br />3. Ja użyłam maślanych, takich z biedronki- bonitki bodajże<br />4. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie, lub zalewamy zimną i podgrzewamy(ale nie gotujemy)<br />5. Ja nie nasączałam<br />6. Radzę ok 80 g- ale jeśli chce Pani mase bardziej kremową można dać więcej masła( ale ta masa jest gęsta- nie jak krem właśnie tylko coś jak nadzienie w "bounty"-batoniku.<br />Mam nadzieje, że rozwiałam wątpliwości:) Pozdrawiam:))http://znowcosupieklam.blogspot.com/https://www.blogger.com/profile/17690626675023630830noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5436005510281990957.post-37232590309668817042014-05-10T18:41:10.408+02:002014-05-10T18:41:10.408+02:00ucieramy masło na puszek, a potem do utartego masł...ucieramy masło na puszek, a potem do utartego masła dodajemy po 1 łyżce masy wiórkowej i nadal ucieramy na najmniejszych obrotach. Wymiary formy przy dolnych krawędziach. Świeże truskawki mogą być, z tym że przy mrożonych szybciej tężeje galaretka:)http://znowcosupieklam.blogspot.com/https://www.blogger.com/profile/17690626675023630830noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5436005510281990957.post-46634606353250074682014-05-10T10:34:09.477+02:002014-05-10T10:34:09.477+02:00Przepraszam za dociekliwość ale mam kilka pytań wo...Przepraszam za dociekliwość ale mam kilka pytań wolę się upewnić...<br />-do białek można dodać szczyptę soli<br />-c.waniliowy małe opakowanie<br />-herbatniki mają być takie normalne czy takie twardsze maślane<br />-żelatynę rozpuśćić we wrzątku czy ciepła woda wystarczy<br />-przy dodawaniu już rozpuszczonej żelatyny należy ją całkowicie ostudzić<br />-czy biszkopt czymś nasączamy<br />-4 łyżki masła do kremu kokosowego a w nawiasie napisała Pani 100g to bylaby połowa kostki standardowe masła więć więcej niż 4 łyżki...Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5436005510281990957.post-25458084889123471162014-05-10T10:27:02.521+02:002014-05-10T10:27:02.521+02:00Tak Przeprasza chodziło mi o tą masę kokosową więc...Tak Przeprasza chodziło mi o tą masę kokosową więc ucieramy ją z tymi 4 łyżkami masła? Wymiary formy są mierzone po goŕnych krawędziach czy po spodzie? Mogę użyć świeżych truskawek? Jeśli tak to też je zamrażamy po pokrojeniu?Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5436005510281990957.post-4752547228525863352014-05-10T09:01:26.533+02:002014-05-10T09:01:26.533+02:00Dzięki:) Forma 22x 26. Masło miksujemy na puch i d...Dzięki:) Forma 22x 26. Masło miksujemy na puch i dodajemy przestudzoną masę z wiórek. Masa będzie gęsta- ale taka ma być:)W składzie nie ma budyniu:)http://znowcosupieklam.blogspot.com/https://www.blogger.com/profile/17690626675023630830noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5436005510281990957.post-21689687496496854432014-05-10T08:27:54.442+02:002014-05-10T08:27:54.442+02:00Super wygląda to ciasto porywam przepis. Mogę pros...Super wygląda to ciasto porywam przepis. Mogę prosić o dokładne wymiary formy?! W składnikach na krem podane są 4 łyżki masła czy te łyżki 4 miksujemy później z przestudzonym budyniem?Anonymousnoreply@blogger.com