Moi Drodzy
Czytelnicy- oto słodki owoc mojej współpracy z marką Polskie Młyny. Tym razem
wzięłam się za testowanie Ciasta Czekoladowego. Byłam ciekawa samego ciacha,
ale wiedziałam, że będzie ono lekko przeze mnie podkręconeJ Mianowicie: uczyniłam z niego przekładaniec w formie smakowej
przypominającej popularny batonik ( stąd nazwa). Ciasto czekoladowe wyszło
mięciutkie, aromatyczne, nie wymaga nasączania przed przełożeniem, a dodatek
mlecznego kremu i orzechów zadowoli największego ŁasuchaJ
Składniki na
ciasto:
opakowanie Ciasta
Czekoladowego Polskie Młyny
2 jaja
75 g miękkiego masła
30 ml wody
Do miski wsypujemy
zawartość opakowania „Ciasta Czekoladowego”. Dodajemy wodę, jaja oraz masło.
Miksujemy
do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wylewamy do dołączonej foremki .
Pieczemy
bez termoobiegu w nagrzanym piekarniku 50 minut w temp. 160-165 stopni.
Po ostudzeniu kroimy na 3 równe blaty.
Składniki na
masę waniliową
2 budynie waniliowe
1 ½ szklanki
mleka
6-8 łyżek
cukru
150 g masła
Na mleku z
cukrem gotujemy budyń. Studzimy. Miksujemy z masłem na gęsty, gładki krem (
najlepiej aby zarówno budyń jak i masło były wyjęte nieco wcześniej z lodówki)
Dodatki
¾ szklanki posiekanych
orzechów włoskich
kilkanaście
ziaren kawy w czekoladzie ( opcjonalnie)
WYKONANIE
ciasto
czekoladowe + 1/3 kremu
ciasto
czekoladowe
1/3 kremu
ciasto
czekoladowe + 1/3 kremu
posypujemy
orzechami i ziarnami kawy
schładzamy
kilka godzin w lodówce
Smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz