Dziś wcale nie na słodko… Będzie obiadowo ,ale inaczej😊 Zamiast tradycyjnego schaboszczaka proponuję Wam roladki z dobrym, wyrazistym farszem pieczarkowo cebulkowym. Dodatek sera żółtego w nadzieniu pełni walory zarówno smakowe, jak i spoiwa. Roladki są rumiane , chrupkie z wierzchu, a po pokrojeniu w plastry – także ładnie się prezentują.
Składniki:
ok. 800 g schabu bez kości
Schab porcjujemy i rozklepujemy
Farsz:
500 g pieczarek
3 cebulki
ser żółty- 150 g
pieprz
sól
Cebulę obieramy , kroimy w drobną kostkę i szklimy. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki i dusimy do odparowania wody, wsypujemy ser żółty starty na tarce- jeszcze chwilę dusimy. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Dodatkowo:
Paniera:
2 jaja
przyprawy + majeranek
mąka
bułka tarta
+ olej do smażenia
WYKONANIE:
na schab wykładamy farsz i zawijamy w rulon
obtaczamy w panierce
następnie w bułce tartej
smażymy w głębokim oleju z każdej strony
Można pokroić w plastry i serwować w towarzystwie surówki jako obiad.
Smacznego!
Zadna rewelacja
OdpowiedzUsuńA robiłaś?
UsuńBrzmi przepyszne, dzisiaj robię ��
OdpowiedzUsuń😮😮😮
OdpowiedzUsuń