Moi Drodzy Jesień powitała nas zmienną aurą.. Co niestety w moim przypadku objawiło się dość ostrym przeziębieniem L Ku pokrzepieniu ducha i ciała przychodzę do Was z iście orzechowym ciachem, które osłodzi jesienne nastroje i z kubkiem gorącej herbaty da Wam zastrzyku endorfinJ Ciacho powstało w ramach współpracy z marką Polskie Młyny.
Składniki :
7 sporych jabłek ( obranych i posiekanych w kostkę)
szklanka cukru
3 jaja
1 1/2 szklanki siekanych orzechów włoskich
2 ½ szklanki mąki Szymanowskiej Polskie Młyny
1 łyżeczka przyprawy do piernika
2 płaskie łyżeczki sody
-----------------
siekane orzechy do dekoracji
Jabłka pokrojone w kostkę zasypujemy cukrem i odstawiamy na godzinę.
Dodajemy jaja i mieszamy. Następnie dodajemy orzechy i znów mieszamy. Na końcu do całości przesiewamy mąkę z sodą i przyprawą do piernika.
Mieszamy do połączenia składników. Wykładamy do blaszki 22 x 25 cm wyłożonej papierem do pieczenia.
Pieczemy 60 minut ( do suchego patyczka) w temperaturze 180 stopni.
Po upieczeniu dekorujemy polewą i orzechami.
Smacznego!
Czy tylko ja nie widzę składników?
OdpowiedzUsuńJa też ich niewidzę. Ha. Ha. Ha. Ile czego dać aby powstało to kolorowe pyszne ciacho ????
OdpowiedzUsuńSkładniki były tak smaczne, że zeżarł je złośliwy chochlik;) haha
UsuńA poważnie- dzięki za zwrócenie uwagi- lista składników - obecna:) Pozdrawiam!:) Mariola