Dziś
nietypowo, bo pokażę Wam prosty i smaczny dodatek do obiadu. Przepis to za dużo
powiedziane w tym wypadkuJ, ale pieczarki w panierce naprawdę
smakują przepysznie. Mogą z powodzeniem stanowić alternatywę dla nuggetsów z
kurczakaJ Taki wege-dodatek.
Składniki:
·
500
g pieczarek
·
3
jaja
·
3-4
łyżeczki przyprawy typu kucharek
·
pieprz
·
bułka
tarta
·
olej
do głębokiego smażenia
Pieczarki
dokładnie myjemy i osączamy na sitku.
Przygotowujemy panierkę: jaja mieszamy z
pieprzem i przyprawą.
Smażymy w głębokim tłuszczu do zrumienienia (ale nie dłużej niż 2
minuty, gdyż po wyjęciu stracą kształt-skurczą się).
Osączamy na papierowym
ręczniczku.Podajemy jako dodatek do obiadu lub lekki obiadJ
Smacznego!
Bardzo lubię takie pieczarki, są pyszne!
OdpowiedzUsuńBardzo lubię :)
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie, czasami takie robię:)
OdpowiedzUsuńMariola koteczku rzuć kilka na późną kolację :)
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńJadłam pieczarki panierowane w cieście naleśnikowym, ale takiej wersji jeszcze nie próbowałam. Wyglądają doskonale:)
OdpowiedzUsuńsuper dodatek do obiadu :) albo nawet samemu z jakimś dobrym dipem :)
OdpowiedzUsuń