Panierowane pieczarki

Dziś nietypowo, bo pokażę Wam prosty i smaczny dodatek do obiadu. Przepis to za dużo powiedziane w tym wypadkuJ, ale pieczarki w panierce naprawdę smakują przepysznie. Mogą z powodzeniem stanowić alternatywę dla nuggetsów z kurczakaJ Taki wege-dodatek.
Składniki:
·         500 g pieczarek
·         3 jaja
·         3-4 łyżeczki przyprawy typu kucharek
·         pieprz
·         bułka tarta
·         olej do głębokiego smażenia
Pieczarki dokładnie myjemy i osączamy na sitku.
Przygotowujemy panierkę: jaja mieszamy z pieprzem i przyprawą.
Pieczarki dokładnie zanurzamy w panierce,

a następnie w bułce tartej. 
Smażymy w głębokim tłuszczu do zrumienienia (ale nie dłużej niż 2 minuty, gdyż po wyjęciu stracą kształt-skurczą się).


Osączamy na papierowym ręczniczku.Podajemy jako dodatek do obiadu lub lekki obiadJ
Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Bardzo lubię takie pieczarki, są pyszne!

    OdpowiedzUsuń
  2. bardzo lubię takie, czasami takie robię:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Mariola koteczku rzuć kilka na późną kolację :)

    OdpowiedzUsuń
  4. Jadłam pieczarki panierowane w cieście naleśnikowym, ale takiej wersji jeszcze nie próbowałam. Wyglądają doskonale:)

    OdpowiedzUsuń
  5. super dodatek do obiadu :) albo nawet samemu z jakimś dobrym dipem :)

    OdpowiedzUsuń