Muchomorki

Ta prosta w wykonaniu przystawka nie raz gościła na domowych imprezach i zawsze wzbudzała żywe zainteresowanie. Bardzo ładnie prezentuje się na stole wśród innych smakołyków i jest dobrym dodatkiem do mięs i wędlin. Kolejny przepis z cyklu 5 minut i gotoweJ
Składniki:
3- 4 jaja 
2 pomidory
zielona sałata i natka pietruszki
majonez do dekoracji
Jaja gotujemy na twardo. Obieramy i ścinamy „czubki”. 
Z pomidora odkrawamy piętki( posłużą za „kapelusze” muchomorków. 
Półmisek wyścielamy zieloną sałatą, dekorujemy natką i kilkoma łyżkami majonezu.
Układamy nasze „muchomorki”: wierzch ściętego jaja smarujemy lekko majonezem i nakładamy pomidorowy kapelusz. \
Czubkiem noża wykonujemy kropeczki.
Smacznego!

7 komentarzy:

  1. Pamiętam robiłam synowi takie muchomorki do szkoły, nim zaniósł na lekcję zlizał kropki :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Prześliczne! :) Bardzo pomysłowe :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Pyszne muchomorki! :) Świetna przystawka!

    OdpowiedzUsuń
  4. Piękne muchomorki, jak żywe ;) Robiłam kiedyś borowiki... może się skusisz, bo też wzbudzały podziw wśród konsumujących. "Czubki" trzeba było gotować przez 10 minut z 3 saszetkami herbaty. Tutaj znajdziesz dokładne wskazówki: http://bronislawa70.blox.pl/2012/02/Grzyby-Borowiki.html. Pozdrawiam!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki Agi:) Wykorzystam przepis na pewno, bo w niedziele będzie okazja:)

      Usuń
  5. Bardzo fajne! :) muszę kiedyś zrobić :)

    OdpowiedzUsuń