Gotowa mieszanka do wypieku chleba- test

 
 Chleb to dla mnie podstawa dobrego, pożywnego śniadania. Staram się wybierać ten zdrowszy, z pełnego przemiału, tzw „ciemny”. Jego smak jest moim zdaniem po stokroć lepszy niż jasne, pszenne pieczywo. W dobie ostatnich wydarzeń kupno świeżego chleba już nie jest tak proste : ( Dlatego przetestowałam gotową mieszankę do wypieku grahama „Polskich Młynów”- bez dodatku aromatów, barwników i konserwantów. Potrzebujemy tylko wodę i piekarnik, formę dostajemy w gratisie. A sam smak chleba- bardzo dobry, najlepszy jeszcze ciepły, z masłem. Zachowuje świeżość także następnego dnia.
Potrzebujemy:
Gotowa mieszanka do wypieku chleba graham „ Polskie Młyny”
220 ml wody ( niepełna szklanka)
Wykonanie:
do sporej miski wsypujemy zawartość opakowania, wlewamy wodę.
Miksujemy chwilę na najniższych obrotach, stopniowo przechodząc do najwyższych i miksujemy jeszcze 5 minut.
Ciasto formujemy do wielkości załączonej foremki i odstawiamy w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na 1 godzinę.
Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni.  Na spód piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne ( lub blaszkę)z gorącą wodą, a na środkowy poziom nasz chlebek.
Pieczemy „góra – dół” w temp 180 stopni przez 40- 50 minut.
Smacznego!
Wpis powstał we współpracy z marką „ Polskie Młymy”

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz