Potrzebujemy:
Gotowa
mieszanka do wypieku chleba graham „ Polskie Młyny”
220 ml wody
( niepełna szklanka)
Wykonanie:
do sporej
miski wsypujemy zawartość opakowania, wlewamy wodę.
Miksujemy
chwilę na najniższych obrotach, stopniowo przechodząc do najwyższych i
miksujemy jeszcze 5 minut.
Ciasto
formujemy do wielkości załączonej foremki i odstawiamy w ciepłe miejsce do
wyrośnięcia na 1 godzinę.
Piekarnik
rozgrzewamy do 180 stopni. Na spód
piekarnika wstawiamy naczynie żaroodporne ( lub blaszkę)z gorącą wodą, a na środkowy poziom
nasz chlebek.
Pieczemy „góra
– dół” w temp 180 stopni przez 40- 50 minut.
Smacznego!
Wpis powstał
we współpracy z marką „ Polskie Młymy”
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz