Składniki na filet rolowany:
- 2 duże filety z kurczaka
- 4 łyżeczki musztardy
- 2 grube plastry szynki
- 2 grube plastry boczku
- 2 grube plastry sera żółtego
- 4 plastry salami
- ogórek korniszon
- mały pomidor
- kilka sztuk cebulek perłowych
- kilka liści świeżego szpinaku
- jajo
- bułka tarta
- sól
- pieprz
Szynkę, ser, boczek, pomidor, ogórek kroimy w słupki, wykładamy na talerzu z salami, szpinakiem, cebulką ( będzie wygodniej:)) Jajo roztrzepujemy. Doprawiamy solą i pieprzem.
Filety dzielimy na 4 porcje. Lekko rozklepujemy.
Każdy smarujemy łyżeczką musztardy.
Następnie układamy składniki, jak na zdjęciu poniżej:
Filet zwijamy jak roladę i lekko zaciskamy w dłoniach( jeśli się "otwiera" można sobie pomóc wykałaczkami- wystarczy spiąć,a przed panierowaniem wyjąć).
Każdy zrolowany filet obtaczamy w doprawionym jaju, a następnie w bułce tartej.
Smażymy po 3-4 minuty z obu stron, zaczynając smażenie od strony, na której jest "spaw" roladki)
Smacznego!
Bogactwo te Twoje roladki. :)
OdpowiedzUsuńWitaj :)
OdpowiedzUsuńNominowałam Twojego bloga do Liebster Blog Award :)
Zapraszam do mnie: http://codobregodzis.blogspot.com/2014/04/liebster-blog-award-trzecia-nominacja.html
Pychota!
OdpowiedzUsuńJa to bym je troszkę podsmażyła i do piekarnika wrzuciła 😉
OdpowiedzUsuńWygląda przepyszne zrobię na pewno 😄