Kotleciki z fileta z pieczarkami i serem żółtym


Kiedyś pokazywałam już inną wersje tych placuszków z fileta klik. Kilka osób pisało wtedy, że robi takie, tylko z pieczarkami. Postanowiłam wykorzystać Wasze rady i nie zawiodłam się:)) Tylko, że jeszcze dodałam jeden składnik:boczek. Efekt: smakują obłędnie! Pieczarki naprawdę dodają im smaczku:)
Składniki:
  • 3 filety z kurczaka
  • 2 duże cebule
  • 15 dag sera żółtego
  • 10 dag pieczarek
  • 10 dag boczku
  • 4 łyżki majonezu
  • 3 łyżki mąki pszennej
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • 4 jaja
  • sól
  • pieprz
Filety,cebule,pieczarki i boczek kroimy w kostkę.Przekładamy do dość sporej miski.

Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach i dodajemy do wyżej wymienionych pokrojonych w kostkę składników.
Następnie dodajemy majonez, mąki, jaja i doprawiamy solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.
Na patelni rozgrzewamy olej. Łyżką nakładamy na patelnie placuszki. Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony.


Z podanych składników wychodzi ok 10-12 kotletów. 
Smacznego!

7 komentarzy:

  1. świetny pomysł na kotlety, bardzo lubię takie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Zapraszam do udziału w konkursie:

    http://www.fochygochy.blogspot.com/2014/05/konkurs-z-ksiazka-w-tle.html

    OdpowiedzUsuń
  3. oj po takich kotlecikach to chyba trzeba na siłownię skoczyć :D ale kurczę, no nie odmówiłabym za nic :D

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajne te kotleciki :)

    OdpowiedzUsuń
  5. zdecydowanie bym się skusiła! dla mnie bomba!

    OdpowiedzUsuń
  6. Mariola u Ciebie jak zawsze pysznie aż chce się siedzieć i siedzieć i patrzeć :)

    OdpowiedzUsuń