Cześć! Dziś przystawkowo: Smacznie , bardzo treściwie i chrupiąco. Rukola to moja ulubiona sałata i nie wyobrażam sobie mojej działki bez jej obecności, jak tez braku jej obecności w wiosennych posiłkach. Przy przygotowaniu tej sałatki spędziłam niewiele ponad 30 minut. A nazwa pochodzi stąd ,że najlepiej smakuje na nocnych grillowych posiadówkach :)
Składniki ( na 1 duuużą miskę) :
mięso mielone, ok. 350 g + przyprawy: czosnek w proszku, tymianek, pieprz ziołowy, majeranek, sól, pieprz, papryka
100 g pestek słonecznika
100 g pestek dyni
2 opakowania pomidorków koktajlowych
2 x papryka czerwona
sos słodkie chili
150 g rukoli
Mięso smażymy na niewielkiej ilości oleju, Doprawiamy do smaku. Pestki dyni i słonecznika prażymy na małym ogniu.
WYKONANIE:
ostudzone mięso mielone +papryka pokrojona w kostkę + sos słodkie chilli do smaku
½ podprażonych pestek dyni i słonecznika
pomidory pokrojone w ćwiartki + sos słodkie chilli+rukola
½ podprażonych pestek dyni i słonecznika +pomidory pokrojone w ćwiartki
Smacznego!