Dziś będzie już świątecznie:) Dla mnie nie ma Wielkanocnego stołu bez prawdziwej, domowej Babki. I mówiąc zupełnie szczerze, na moim blogu nie znajdziecie zbyt wiele przepisów na nią...Zrobić prawdziwą babę piaskową, czy ucieraną jest dla mnie nie lada sztuką. W sumie na blogu jest jedna babka z krówkami:) Zawsze obawiam się zakalca. Dlatego ,gdy dostałam do wypróbowania gotową mieszankę do babki piaskowej od Polskich Młynów- byłam w pełni otwarta na testy:) Efekt? Idealna struktura, zero zakalca. A smak? Mocno maślany, waniliowy. Można oczywiście zmodyfikować dodając kilka kropli ulubionego aromatu. Ja całość podkręciłam na czekoladowo.Jest pysznie,prosto,szybko. Bo życie trzeba sobie czasami ułatwić- zwłaszcza przed Świętami, gdy liczy się każda minuta:)
Składniki:
1 opakowanie mieszanki Babka Piaskowa Polskie Młyny
3 jaja
145 g miękkiej margaryny
+
masło i bułka tarta do formy babkowej (z kominkiem)
Mieszankę wsypujemy do wysokiej miski, wbijamy jaja i dodajemy miękkie masło.
Polewa:
3 łyżki cukru pudru
4 łyżki przegotowanej wody
3 łyżki masła
3 łyżki kakao
Cukier rozpuszczamy w wodzie. Dodajemy masło. Rozpuszczamy. Przesiewamy kakao przez małe sitko. Całość roztrzepujemy dokładnie widelcem
Smacznego!