Składniki suche:
- 2 i pół szklanki mąki pszennej
 - 2/3 szklanki cukru
 - 2 kopiaste łyżki kakao
 - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
 
Składniki mokre:
- 2 jaja
 - ok. 3/4 szklanki mleka
 - 5 łyżek oleju
 - pół saszetki musu owocowego (u mnie "Antybaton" daktylowo-orzechowy)
 
Składniki dodatkowe:
- pół tabliczki mlecznej czekolady
 - około 10 sztuk cukierków nadziewanych (u mnie "Frutti di mare")
 
Sposób wykonania:
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni.
Do formy muffinkowej wykładamy papilotki papierowe.
W dwóch miskach mieszamy osobno składniki suche i mokre.
Następnie do składników suchych wlewamy mokre, mieszając tylko do momentu połączenia się składników.
Papilotki wypełniamy do 1/3 wysokości. Do każdej wkładamy kostkę czekolady i pół nadziewanego cukierka czekoladowego.
Przykrywamy ciastem do 2/3 wysokości papilotki.
Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy około 20-25 minut, bez termoobiegu.
Smacznego!









Hmmm, skoro podwójne to muszę podwójną ilość wykonać :)
OdpowiedzUsuń😉😘
Usuń